Jan Lelie picture_of_session Foto Jan Lelie

Contact informatie:

mind@work
Drs J.C. Lelie (Jan) CPF
Van Diepenburchstraat 14
2597 PT Den Haag
Nederland

mind@work ( http://www.mindatwork.nl ) is in 1997 opgericht door Jan Lelie en Godard van Randwijck. mind@work legt zich toe op het faciliteren van verandering- en besluitvormingsprocessen

Na een studie (drs) Biofysica aan de RULeiden, met bijvakken informatica, didactiek en bedrijfskunde, en (drs) bedrijfskundige informatica aan de Interuniversitaire Interfaculteit Bedrijfskunde te Delft heeft hij zijn diensttijd als ROAG-vaandrig bij de luchtmacht doorgebracht. Hij was organisatie-adviseur bij de Hoofdirectie DGW&T en heeft daar een aantal ICT-projecten opgezet middels een 'data oriented' methode.
Jan heeft 8 jaar gewerkt bij AT&T en Philips Telecommunicatie, in de IT, in veel functies, waaronder Account Manager en Hoofd ICT en in de logistiek, waaronder een functie als productie manager. Daar heeft hij in de praktijk van alle dag het 4C-model ontwikkeld: de samenhang tussen organiseerprocessen en resultaten.
Daarna heeft hij onder naam LOGISENS als sparring partner gewerkt in veel logistieke verbeteringstrajecten.

Vervolgens heeft hij een eigen aanpak (metapraxis) voor het ondersteunen van besluitvormingsprocessen ontwikkeld, in een aantal jaren als senior consultant bij Createch Management Consultancy, als Manager Management Consultancy bij Roccade Industrious en als zelfstandig faciltator. Rond 2005 is Jan gaan samenwerken met het IMI, Instituur voor Maatschappelijk Innovatie, als facilitator. Samen met het IMI heeft hij onder meer BeleidsRegie ontwikkeld, de leergang Kunstmest voor Facilitators en een aantal Master Classes op het gebied van omgaan met systemen. Eind 2010 is hij toegetreden tot het netwerk van facilitators van Rijkswaterstaat die werken in het Future Center LEF.

Zijn aanpak berust op Creating Paths of Change van Will McWhinney, The Fifth Discipline van Peter Senge en Paradoxes of Group Life van Smith en Berg. Recent is hij begonnen met het integreren van de ideeŽn van Howard Bloom ('Lucifer Principle' en 'Global Brain'). Zie onder meer: Faciliteren van een nieuwe Renaissance

Jan is gecertificeerd als professioneel facilitator (CPF) conform de eisen van de IAF (International Association of Facilitators).

Daarnaast heeft hij minds2gather als hulpmiddel voor het faciliteren met computers ontwikkeld: brainstormen in computers gecombineerd met clusteren van de op Euro+Forms afgedrukte ideeŽn. De methode is de afgelopen jaren in zeer verschillende situaties met succes toegepast.

Jan is mede-oprichter van de International Association of Facilitators - Benelux.

Jan Lelie is getrouwd en de vader van twee kinderen: Titia (1987) en Michiel (1989); Hij woont in Den Haag.

e-mail: informatie aanvraag formulier
e-mail adres: info apenstaartje mindatwork punt nl
telefoon: + 31 (0)70 3243475
mobiel: + 31 (0)65 4685114

Websites

www.janlelie.nl www.janlelie.com www.beleidsregie.nl www.hoofdzakelijkfaciliteren.nl

Bezoek:

Van Diepenburchstraat 14
2597 PT Den Haag