Master Classes

Master Class systeemdenken: toepassen van systeem archetypes. De eerste was op 29 januari, maar er zullen er meer volgen. De reacties van de deelnemers waren (zeer) lovend, met name vanwege het practische nut voor de eigen situatie.
Ook zullen we de reeks nog een paar keer herhalen.

Hoe doe ik zelf wat ik zelf doe: methoden en technieken voor facilitators (in ontwikkeling)

In deze Masterclass leren we archetypische werkelijkheidsopvattingen en persoonlijke voorkeuren te gebruiken als een kaart voor veranderingsprocessen: waar ben ik mee bezig? waar is de groep? wat is het probleem? en hoe bereiken we de bestemming?
Jarenlange ervaring met het gebruik van methoden, technieken en tools en de theorie van Will McWhinney (Paths of Change en Creating Paths of Change) hebben we gecombineerd tot een gereedschapskist. Deze noemen we met een moeilijk woord 'metapraxis'. . We leren het gebruik van een vragenlijst "Keuze Methode" om de best passende oplossing te vinden voor de besluitvormingssituatie van je sessie en te zoeken in de gereedschapskist naar de bijbehorende technieken en tools.

Systeemdenken

Zie leaflet

1/3 Behoren

Smith en Berg geven 12 paradoxen. In drie bijeenkomsten behandelen we ze in sets van vier. In de eerste bijeenkomst bespreken we paradoxen van behoren: identiteit, betrokkenheid, individualiteit en begrenzen Deze vormen de explosieve ingrediŽnten die elk team, groep en organisatie bij elkaar houden of vernietigen. Door ze als materiaal te gebruiken, begrijpen we ze beter en kunnen we ze hanteren in zogenaamde paradoxale interventies.

2/3 Betrokken

Tekst volgt

3/3 Uitdrukken

Tekst volgt