Producten en diensten


Het aanbod van mind@work bestaat uit producten en diensten rond het faciliteren van besluitvormingsprocessen.

Organisation Whisperer

Communiceren bestaat uit twee samenhangende delen: inhoud en betrekking. Inhoud is wat communiceren in houdt: de tekst, het plaatje, de muziek. DIT. Inhoud staat op de voorgrond. Op de achtergrond staat de betrekking, ook wel de relatie of “het proces” genoemd. Betrekking heeft te maken met houding, gebaren, toon en het lastig te begrijpen “interpunctie”. Wanneer we organisatieveranderingen willen doorvoeren staat meestal de inhoud op de voorgrond: we willen een visie realiseren, een strategie ontwikkelen, tactisch handelen en een plan uitvoeren. Zo willen we doelstellingen bereiken door het gedrag van anderen te veranderen. Lukt dat niet, dan vragen we vaak advies. Maar advies gaat meestal over de inhoud, niet over gedrag. De adviezen van de “organisation whisperer” gaan over gedrag.

Want gedrag, lieve lezer, is geen inhoud, maar betrekking. Gedrag is houding, gebaren, toon en interpunctie. Dus wanneer we proberen gedrag, gewoontes te veranderen via de inhoud gebruiken we maar een deel van onze vermogens. Terwijl we ze ze ook nog niet adequaat inzetten, want gedrag kan je het beste leren van voorbeeldgedrag. Je kan mensen wel een opdracht geven om te gaan staan, maar voordoen werkt beter. Daar hebben we de “organisation whisperer” voor ontwikkeld.


Vier mee: 1-jarige bestaan van de Leven$winkel
Dinsdag 16/11 staat bij het i-team van het IMI de LevenSwinkel centraal, zeg maar 'een Ikea voor mind and body'. We gaan op zoek naar antwoorden op de vraag 'Op welke wijzen kunnen we bezieling, inspiratie, ontologie, creatie, doen en verkopen?'

Jan Lelie faciliteert de avond en licht toe...
'"Maak meer van je leven" leidt tot keuze stress, las ik vandaag in de NRC Next. Dat is een markt! Geïnspireerd door onder meer School of Life vragen we ons af op welke manieren we in Nederland een winkel, een soort markt, C&A, Ikea, Blokker, Miljonairsfair, kunnen organiseren waar we producten en diensten voor mind&body, voor kwaliteit in leven en samenleven kunnen verhandelen.
Naast de materiële inrichting hebben we ook een geestelijke richting en inrichting nodig. Je kan dan denken aan inspiratie, preken, gezamenlijke maaltijden, boeken, trainingen, cursussen, wandelingen, reizen, .... . Met het "eten" en die spulletjes is het dik in orde, maar na het eten komt de moraal. Maar waar halen we die, Zoete Lieve Gerritje? Hoe ziet dat er uit? Wat belemmert ons?'
Jan Lelie neemt je mee op ver-zoeken naar de Swinkel van Leven. Het programma is gebaseerd op een techniek die "Future Perfect" heet, met elementen van opstellingen en rollenspel.
Cor van Leeuwen, de man met een instelling, zie Het Instituut, heeft al plannen in deze richting en schuift aan. Heb je wat te brengen of te halen, kom en doe mee! Aanmelden via WillemijnMagnotes:
Voorbeeld magnotesMagnotes