Lichaamshouding


“Het is paradoxaal: “je kunt niet geen lichaamshouding hebben”. Met andere woorden, het lichaam “maakt” een houding; die lichaamshouding refereert (let op het gebruik van refereren: hermaken) ook altijd naar jezelf. Er ontstaat een feedback loop, waarbij je lichaamshouding met je referentie (beter bekend als “intentie”) naar jezelf vergeleken wordt en er een (dynamisch) evenwicht gevonden wordt tussen “wie je bent” en “als wie je je voordoet” (een acteur zou dat toch moeten weten 🙂 ) .” Less than a minute ago
Jan Lelie

Jan Lelie “Lewis Carroll – een pseudoniem, iemand die zich anders voordoet dan hij is – beschreef het via de hertogin als volgt aan Alice ”

Never imagine yourself not to be otherwise than what it might appear to others that what you were or might have been was not otherwise than what you had been would have appeared to them to be otherwise.”

Of, zoals ze ook uitlegt, “be what you would seem to be”, “wees wie je zou willen zijn”. “

About Lelie Jan

Met diversiteit kom je verder, wanneer je elkaar beter begrijpt.  Jan Lelie kan helpen. Ik faciliteer besluitvorming met behulp van mijn mind@work methode. Sommigen noemen het agile, anderen lean of serious play. Het zit er allemaal in. Daarnaast geef ik workshops en master classes aan professionals die zelf beter willen faciliteren.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.